OVER ONS

PLAN B presenteert en produceert werk van beloftevolle, hedendaagse kunstenaars doorheen locatie-specifieke projecten. Vier jaar lang gebeurde dit in de vorm van Kunstenfestival PLAN B, in het West-Vlaamse dorp Bekegem. Vandaag bouwt PLAN B eerder nomadisch verder op haar essentie: samenwerkingen realiseren met verschillende artiesten en organisaties, in een voortdurende dialoog met de wereld rondom zich.

Buiten de gebruikelijke presentatiecontext zet PLAN B telkens een openluchtlaboratorium op dat aanzet tot experiment en creatie, waar zowel vertrouwde als nieuwe samenwerkingen aangegaan worden. Zo wordt er collectief vanuit een specifieke site gewerkt, met een blik gericht op de wijde wereld. 


 

Tussen 2015 en 2018 streek Kunstenfestival PLAN B vier edities lang neer in het West-Vlaamse dorp Bekegem. Uit de stad en in de wereld werden jonge kunstenaars uitgenodigd om in interactie te gaan met deze omgeving. Dat resulteerde telkens in een mix van kunstdisciplines over hokjes heen, nieuw en bestaand werk, harmonie en conflict.
Op die manier wilde PLAN B telkens haar rol opnemen als creatieve broedplaats, uit de hand gelopen speeltuin en uitdagende gastheer.

Na vier edities koos PLAN B in 2019 voor een nieuwe invulling. Die zomer zocht het andere oorden op: buiten de gekende dorpsgrenzen van Bekegem gingen we de dialoog aan met de stad dankzij het havenfestival Konvooi (i.s.m. Het Entrepot, Brugge, 30 AUG – 1 SEPT) en straatkunstfestival Sorry Not Sorry (Gentse dokken, 28 & 29 SEPT).  Hierin nam PLAN B samen met andere collectieven en organisaties de rol van co-curator op zich.

Vandaag gaat PLAN B verder volgens hetzelfde parcours. Als nomadisch collectief biedt het beloftevolle kunstenaars een plek om hun werk te herinterpreteren en te presenteren. 


TEAM 

Leontien Allemeersch
Ewoud Vermote
Zoë Hoornaert